25.10.06

wijkraadpleging
flickr photo pagelatest randometi's photo archiveGisteravond was de WIjkraadpleging van de Wijkraad West, waar de hele buurt mee mocht denken over de toekomstige invulling van de Kop van Lombok en het huidige Westplein.

Ik zit in het bestuur van Stichting Trek Lombok door tot het Spoor, en wij hadden de organisatie grotendeels op ons genomen.

Het was een groot succes. Na een paar inleidende praatjes over de buurt en over stedenbouwkunde, werd er in groepjes nagedacht en getekend onder leiding van een paar architecten en stedebouwkundigen.

Iedereen bleek in grote lijnen hetzelfde te willen waar onze stichting ook voor staat: bebouwing die past in de omgeving, een gezellig stedelijk plein en wat groen, en geen glas en beton. Onze deskundologen gaan die conclusies voor ons vertalen in een stedebouwkundige presentatie die klinkt als een klok, zodat straks luid en duidelijk is wat de buurtbewoners willen.Yesterday I helped organizig an evening where all citizens of our part of town were invited to discuss what to do with a vacant lot of land and an adjoining future vacant lot (now a big crossing, will be a tunnel), so that we can advise and try to influence the city administration. People were discusisng and drawing in groups guided by architects.