2.9.06

hier komt een monster
flickr photo pagelatest randometi's photo archiveEen open gat in de wijk Lombok - de huizen op de achtergrond zijn het begin van de wijk Nieuw Engeland.
Ondanks alle mooie plannen van de gemeente om de omgeving kleinschalig te houden en de wijk Lombok met de binnenstad te verbinden, hebben ze nu toch het onzalige plan opgevat om hier een glazen gebouw van zes hoog en honderden meters lang neer te zetten.
De stichting Trek Lombok door tot het Spoor strijdt voor een plan dat wel op de omgeving aansluit en wel een goede verbinding tussen Lombok en de binnenstad te creëren.

De foto is één enkele opname, maar met curves, levels, dodge, unsharp mask en wat dies meer zij heb ik de lucht een wat andere behandeling gegeven dan de voorgrond, andres zouden onder zo'n lucht de huizen er nooit zo uit kunnen springen...


On this spot the city wants to build a six storey glass monster instead of something that blends in with its surroundings - I joined an action group that is going to battle for a better plan.
The photo is one shot but I handled the sky and foreground seperately as to curves, levels, unsharp mask, dodging, whatnot...